Programului de Ocupare a Fortei de Muncă a adus la Tulcea peste 400 de angajări în luna aprilie. A crescut însă numărul șomerilor neindemnizați.

Acestea sunt, de regulă, persoane care fie că au ieșit din perioada de acordare a indemnizației de șomaj fără a se putea încadra, fie nu întrunesc condițiile legale de acordare a indemnizației de șomaj, dar apelează la serviciile Agenției pentru a-și găsi un loc de muncă.
La sfârșitul lunii trecute erau înregistrate la AJOFM 3816 persoane, mai puțin cu 579 faţă de luna aprilie 2016 (4395 şomeri) și mai mic cu 562 persoane faţă de luna martie 2017 (4378 persoane), urmare a fluxului de intrari si iesiri inregistrate.
La nivelul Judetului Tulcea rata somajului este de 4,46%, în scadere cu 0,65% față de cea din luna anterioara când se înregistra valoarea de 5,11%.
Din totalul șomerilor înregistrați, 1059 au fost indemnizaţi și 2757 neindemnizaţi. Faţă de luna precedentă numărul celor indemnizaţi a scazut cu 305 persoane, iar numărul somerilor neindemnizaţi a crescut cu 257 persoane.
C
reșterea numărului contractelor nou încheiate se datorează atât Bursei locurilor de muncă organizate luna trecută, cât și apariției ocupațiilor sezoniere.
(Foto: AJOFM, Bursa locurilor de muncă 2017)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.