În prezent, România oferă cea mai mare primă de casare din Europa pentru mașinile electrice, de 10.000 de euro. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că vor reduce această valoare de anul viitor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că mașinile electrice nu mai sunt atât de scumpe ca în trecut, motiv pentru care statul nu mai este nevoit să ofere un ajutor atât de mare.

Nu se știe încă cu cât va fi redusă prima de casare, dar autoritățile vor să discute cu industria auto pentru a găsi o soluție care să fie avantajoasă atât pentru cetățeni, cât și pentru producători.

Există această intenție, de a se reduce prima de casare pentru Programul Rabla Plus. Spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, că mașinile electrice nu mai sunt atât de scumpe anul acesta, scrie Digi24.

Nu se știe clar cu cât se va reduce valoarea acestui voucher, cert este că autoritățile vor să discute cu cei din industria auto, să găsească un preț rezonabil, atât pentru cetățean, cât și pentru industrie, tocmai ca să nu scadă vânzările odată cu această decizie. România are în momentul de față cea mai mare primă de casare la nivel european.

Statul nostru oferă 10.000 de euro celor care vor să își cumpere o mașină electrică, iar uneori, prima de casare ajunge chiar și la 11.000 de euro. Asta, în contextul în care în alte țări, de-a lungul anilor, această subvenție a scăzut. De exemplu, în Germania, anul acesta statul oferă între 3.000 și 5.000 de euro. Anul trecut, autoritățile germane dădeau 6.000 de euro. Și în Franța subvenția este mult mai mică decât la noi. Acolo, statul oferă între 5.000 și 7.000 de euro.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.