Până pe 4 mai, 200 de militari români vor participa la un exercițiu multinațional comun. Militarii români din Forțele Terestre Române, aparținând Brigăzii 9 Mecanizată ‘Mărășești’, și din Forțele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, participă la modulul de pregătire PLATINUM EAGLE 17.2, din cadrul exercițiului multinațional BLACK SEA ROTAȚIONAL FORCE 17 (BSRF 17).

Militarii români se vor instrui în comun cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Antrenamentele includ trageri cu muniție reală cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivel de subunitate.
PLATINUM EAGLE 17.2 are ca obiective creșterea interoperabilității între forțele participante la exercițiu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale.
Conform comunicatului Ministerului Apărării Naționale, BSRF 17 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Activitatea are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.
(Foto: arhiva MapN)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.