Prezent joi la Tulcea, Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a promis investiții pentru cea mai mare unitate sanitară din județul Tulcea: trei aparate de anestezie și peste 40 de echipamente pentru Unitatea de Primire Urgențe ar urma să ajungă în scurt timp în județul nostru.

La acestea se adaugă și un RMN, despre care se ministrul Sănătății spune că ar putea să ajungă la Tulcea până la finalul acestui an, conform proiectului „Un CT și un RMN in fiecare județ“, propus în planul de guvernare.
Discuțiile au fost deschise de managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, care a vorbit despre principalele probleme pe care le au reprezentanții sistemului sanitar din județul nostru.
Principala problemă enunțată de dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Județean, este cea a finanțării, care ar putea duce la creșterea calității actului medical în unitatea sanitară.
Noi am avut parte de sprijin constant și permanent din partea Consiliului Județean Tulcea, în funcție de încadrarea bugetară. Încercăm să nu avem arierate și am încercat să investim în dotări absolut necesare, pentru înnoirea infrastructurii din spital“, a declarat dr. Năstăsescu.
În ceea ce privește investițiile de la Tulcea, ministrul Florin Bodog a vorbit despre principale achiziții ce urmează să ajungă în județul nostru. Conform promisiunii, Spitalul Județean va primi, în curând, trei aparate pentru anestezie și peste 40 de echipamente pentru Unitatea de Primire Urgențe.
În același context, pentru că atât președintele Consiliului Județean Tulcea, cât și managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea au ridicat problema unui RMN în Spitalul Județean (aparat care nu există la momentul de față în sistemul sanitar public din județul nostru), ministrul Bodog a dat asigurări că situația își va găsi rezolvare până la finalul acestui an, mai ales că în spital există specialist care să îl utilizeze.
În aceeași ordine de idei, autoritățile județene au solicitat Ministerului, reprezentat la Tulcea prin ministrul Florian Bodog, sume necesare pentru o serie de investiții pentru clădirea în care funcționează spitalul.
Cu toate că la momentul de față există o estimare a necesarului pentru investițiile ce ar urma să fie realizate la Tulcea cu sprijinul Ministerului Sănătății, ministrul Florian Bodog a insistat să vadă un SF pentru toate investițiile.
Eu îmi asum faptul că vom face un studiu de fezabilitate pentru lucrările necesare la Spitalul Județean, dacă și dumneavoastră vă asumați să finanțați aceste investiții“, i-a spus președintele Horia Teodorescu ministrului Sănătății.
De asemenea, șeful administrației județene a insistat să clarifice faptul că toate aceste solicitări pe care conducerea spitalului le transmite către Minister nu sunt ambiții personale, ci adevărate necesități pentru sistemul de sănătate publică din județul Tulcea.

Join the Conversation

1 Comment

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.