Exercitiu Militar
Exercitiu Militar

Navele Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” și două nave din subordinea Bazei Logistice Navale „Pontica” sunt protagonistele exercițiului naval desfășurat, în perioada 27- 31 octombrie, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, intitulat „Danube Protector 19”. Echipajele navelor militare fluviale desfășoară acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicații fluviale în zona de responsabilitate și execută trageri cu muniție de luptă, iar corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” execută activități de asigurare a raionului de tragere, cu cercetarea pozițiilor obiectivelor de interes din proximitatea platformelor petroliere maritime.
Specialiștii de la Direcția Hidrografică Maritimă, Centrul 39 Scafandri și de la Centrul de Mentenanță al Forțelor Navale sunt dislocați în raion, pentru a furniza informațiile necesare și sprijinul logistic.
Exercițiul „Danube Protector 19” este organizat de Comandamentul Flotilei Fluviale și are rolul de a consolida nivelul de pregătire și de instruire al militarilor, pentru a fi capabili să execute misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.