Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă cinci cetăţeni români care au pescuit aproximativ 100 kilograme peşte, în perioada de prohibiţie şi fără să deţină documentele legale.

* În data de 20.05.2020, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcaţiune, din zona canalului Teu, de pe raza localităţii Chilia Veche, judeţul Tulcea, care scoteau o înşiruire de plase de pescuit din apă.

Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni români, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării plaselor, a fost descoperită cantitatea de 75 de kilograme de peşte, din speciile caras şi babuşcă, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 310 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie.

* În data de 20.05.2020, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe marginea lacului Dunăreni, un atelaj hipo, în care se aflau trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 31 şi 37 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

În urma controlului efectuat asupra atelajului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 24 kg peşte, din specia crap, în stare proaspătă, şi o plasă de pescuit din nailon în lungime de aproximativ 70 de metri, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi furt.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.