Ae
Ae

9 autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 10 m, cu o capacitate de minimum 50 de pasageri, cu 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă, vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.  Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea transportului public în municipiul Tulcea, prin reînnoirea parcului de mijloace de transport public de pe rutele de transport existente şi echiparea acestora cu sisteme de transport inteligente.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 25.062.445,51 lei, iar perioada de implementare – de 48 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/2/ITI/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” a POR 2014-2020.

„Este unul dintre proiectele cu finanţare europeană prin care ne-am propus reînnoirea parcului auto care în prezent este format din 18 unităţi cu an de fabricaţie mai devreme de 2007 aducă peste 12 ani şi doar 7 unităţi mai noi de 2014. Aşteptăm şi al doilea proiect de finanţare, prin ITI Delta Dunării, să demareze astfel încât să avem un parc auto format din 30 de autobuze electrice.  Cu beneficii de mediu incontestabile şi cu economii la bugetul local foarte mari”, a declarat directorul STP Tulcea, Dan Lucian Bălan.

Despre POR

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.