În acest an, cinci blocuri din Sulina și Isaccea ar putea beneficia de Programului naţional privind creşterea performanţei energetice.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a alocat fonduri în valoare de 957.000 lei (aproximativ 213.000 euro) pentru reabilitarea termică a 207 apartamente. Acestea sunt situate în Sulina (str. I nr. 199, str. a II-a nr. 282, str. a III-a nr. 71, str. Ghica nr. 2) și în Isaccea (str. Mircea Vodă nr. 8, sc. A, B, C).
Acești bani reprezintă partea guvernamentală din finanțare (50%), restul urmând să fie acoperit din bugetele locale (30%) și cu contribuția proprietarilor (20%).
Conform programului național care se derulează deja de opt ani, reabilitarea constă în izolarea termică a pereţilor exteriori ai blocului, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, termohidroizolarea terasei, închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, repararea/refacerea instalaţiei de distribuţie a căldurii. În funcţie de rezultatele expertizei tehnice şi ale auditului energetic efectuat asupra blocului, la aceste lucrări se mai pot adăuga repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere, repararea instalaţiei de distribuţie a apei, montarea echipamentelor de măsurare individuală a consumurilor de energie atât pentru încălzire, cât şi pentru apă caldă de consum.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.