Spitalul Județean de Urgență Tulcea a fost selectat pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile a unui proiect ce vizează investiții în Unitatea de Primire Urgențe (UPU).

Vestea a venit în cadrul videoconferinței cu Ministerul Sănătății, pe tema posibilelor finanțări prin Programul Operațional Regional.
Este al doilea mare proiect realizat în ultimii cinci ani cu fonduri europene, iar investițiile în cea mai mare unitate sanitară din județul nostru vor continua în această perioadă de finanțare.
Oficialii ministeriali au vorbit despre rigorile Programului Operațional Regional: pentru a asigura eligibilitatea proiectelor, acestea trebuie să cuprindă atât o parte de construcții (extindere UPU), cât și una de dotare a Unității de Primire Urgențe.
În aceeași discuție s-a luat în calcul și amenajarea unui helioport în curtea spitalului județean.
Județul nostru a fost reprezentat la videoconferință de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean, alături de care s-au aflat reprezentanți ai instituțiilor de sănătate – managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, directorul Direcției de Sănătate Publică, Mihaela Nicolau, precum și președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.