Salvare Dunare

Nouă persoane din barca răsturnată în Dunăre sunt căutate în continuare. Persoanele salvate, opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, au fost duse într-un centru de carantină din judeţul Mehedinţi.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara arată că poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin, aflați în misiune, au observat, joi seara, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor, scrie Mediafax.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate 9 persoane care se aflau în pericol de înec. Persoanele salvate, 8 cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost duse cu ambulanțele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severi, iar după evaluarea medicală au fost transportate într-un centru de carantină din Mehedinţi.

Din primele verificări s-a stabilit că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi cu diferite naţionalităţi şi două călăuze sârbe. Acestea au plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Căutările în Dunăre sunt continuate de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră si ISU Mehedinţi.

De asemenea, se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.