Bosnia: vecinătăți – ambiguități. Sub acest titlu, tânărul tulcean Ioan Suhov ne invită nu doar la o expoziție de fotografie, ci mai ales la reflecție asupra unui loc cu răni de război încă deschise.
Inspirat de un volum de poezie al Mirunei Vlada, dar și de zbuciumata istorie recentă a sud-estului european, Ioan Suhov călătorește în Bosnia și Herțegovina pentru a vedea și a înțelege amestecul dureros de credință și alienare, de frumusețe și sărăcie, de cultură veche și orori contemporane.
A fotografiat locuri și oameni, străzi, ziduri, autobuze și chipuri. O parte dintre aceste imagini pot fi văzute la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, într-o expoziție recent deschisă și care poate fi vizitată în următoarele luni.
Despre Sarajevo, un oraş vătămat şi divizat, despre marketizarea traumei și regăsirea normalității, despre experiențele și emoțiile sale din Bosnia vorbește însuși autorul, într-un text publicat în revista Observator Cultural.

Bosnia: vecinătăți – ambiguități


Ioan Suhov, student la Filozofie în anul II, este în aceeași măsură apropiat de literatură și film, de dezbatere și de muzică. Scrie şi fotografiază însă mai ales „atunci când știu că ce mi se înfățișează s-ar putea să dispară, când vreau să pun la adăpost” ideea sau imaginea aducătoare de stare.
(L.P.)
(Foto: arhivă personală Ioan Suhov)

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.