Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, a organizat în data de 20 octombrie 2017, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Piața Independenței nr. 1 — ‘BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ’ — EDIȚIE DEDICATĂ ABSOLVENȚILOR.


Pentru această bursă au fost contactați peste 230 agenți economici, dintre care au participat efectiv la bursa 38 angajatori, oferind 1047 locuri de muncă vacante. La această acțiune au fost prezente 321 persoane, din care 105 absolvenți de învățământ și 8 absolvenți de învățământ supuși marginalizării sociale. Fata de anul trecut putem spune că a crescut semnificativ oferta de locuri de munca vacanțe, iar numărul solicitanților de locuri de muncă a rămas aproape constant.
La data desfășurării bursei au fost selectate în vederea încadrării un număr de 62 persoane.
La o lună de la desfășurarea bursei au fost ocupate 14 locuri de muncă, din care 1 loc de muncă a fost ocupat de către o persoană cu studii superioare și 13 pentru persoanele fără studii superioare. Principalele locuri de muncă ocupate au fost în următoarele meserii: contabil, operator produse refractare; paznic, casier; lucrător comercial, asistent contabil, electrician.
Din totalul persoanelor prezente la bursă, predomina persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani (40,81%), 53,58 % au fost bărbați aflați în căutarea unui loc de muncă. De menționat este faptul că 42,36% dintre solicitanți au participat și la alte măsuri active oferite de AJOFM Tulcea, iar un procent de 52,33% din persoanele participante la bursă doresc să urmeze un curs de calificare.
Din punct de vedere al nivelului de școlarizare procentul persoanelor cu pregătire liceală și postliceală este majoritar — 44,86%, urmat de învățământul profesional și ucenicie

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.