Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că pleacă din PSD, solicitându-i și liderului partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze de la șefia formațiunii și de la președinția Camerei Deputaților, avertizând că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european și i se va tăia finanțarea europeană.


Numele lui Moisă a fost vehiculat la șefia Guvernului după ce PSD a câștigat alegerile anul trecut.
”Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat și adaptat la contextul actual al României o parte din reflexele îndelung cultivate în anii național-comunismului pe care le speram definitiv depășite. Doar în 1990 partea cea mai reacționară din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi și ea și a se legitima prin discursul integrării României în UE și NATO. Acum suntem din nou în situația în care străinul rău conspiră împotriva României, în care Bruxelles-ul este ostil și inamic românilor, multinaționalele îi exploatează pe români, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea în stradă și se ocupă personal să comită diverse nedreptăți împotriva domnului Dragnea”, a scris Moisă pe pagina personală de Facebook. Europarlamentarul critică inadecvarea, incompetența, stângăcia, complexele, lipsa aderenței spontane la elita europeană și occidentală a grupării Dragnea, despre care spune că sunt transformate în pretext de falsă mândrie națională. ”Ce oferă PSD acum nu este patriotism, ci naționalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O formă de discurs și practică politică ce apropie țara nu doar de grupul iliberal al țărilor de la Visegrad, ci și de Rusia lui Putin”, mai atrage atenția europarlamentarul.

Sorin Moisă denunță și ”lipsa halucinantă de empatie individuală sau de grup” arătată cu prilejul aniversării lui Liviu Dragnea în ziua comemorării celor doi ani de la Colectiv. De asemenea, europarlamentarul critică și neprioritizarea contrucției autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași, ”durerea Moldovei, leagănul electoral al PSD”. Moisă arată că PSD ar trebui să își asume ”cu prioritate” lupta împotriva corupției deoarece electoratul acestui partid este cel mai vulnerabil la corupție. El a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD și a Camerei Deputaților. ”Chiar dacă la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovăția, poziția lui Liviu Dragnea în fruntea partidului și a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventabilitatea europeană și internațională a PSD, atât cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare și face ridicolă teoria complotului <<Statului Paralel și Ilegitim>>. Dat naibii, <<Statul>> ăsta dacă a preluat și controlul instituției europene antifraudă”, mai spune Sorin Moisă.
Eurodeputat PSD: Un Sorin Moisă face cât o sută de Liviu Dragnea
Demisia europarlamentarului Sorin Moisă din PSD a stârnit multe reacții în lumea politică. Cătălin Ivan, coleg cu Moisă în Parlamentul European, afirmă că un partid sănătos ar aprecia mai mult oameni ca Moisă decât oameni ca Dragnea. „Este un text lung, dar merita citit cu atentie. Este scris cu sinceritate, fara agende ascunse, fara sa faca jocul cuiva. Plecarea lui Sorin Moisa este o pierdere imensa pentru stanga romaneasca si europeana. Un partid sanatos, democratic, atasat real valorilor de stanga si valorilor europene, nu ar da un Sorin Moisa nici pe o suta de Liviu Dragnea. …PSD nu mai este insa ce a fost la un moment dat si este tot mai departe de ce ar fi putut sa devina”, scrie Cătălin Ivan pe Facebook, distribuind postarea în care Moisă își anunță motivele demisiei din PSD. Cătălin Ivan este el însuși într-o situație incertă. Exclus din PSD, acesta susține că este în continuare membru de partid în organizația din Dobrovăț și activează în grupul S&D din Parlamentul European

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.