Investiția de 130.000 de euro a fost posibilă prin accesarea de fonduri nerambursabile prin Programului Național de Dezvoltare Rurală.
Obiectivul principal pe care îl are în vedere primăria comunei Nufăru prin înființarea acestui Centru de informare și promovare este acela de a contribui la creșterea circulației turistice locale și regionale. Centrul pune la dispoziție oferta locală de cazare din zonă, prin promovarea obiectivelor specifice comunei și împrejurimilor de la intrarea în Delta Dunării.
La inaugurare a participat prefectul Lucian Furdui, Nicolae Mihai, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.
„Consider că promovarea turismului trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, având în vedere potențialul turistic pe care îl avem și pe care suntem obligați să îl exploatăm, pentru dezvoltarea acestei comunități, pentru atragerea de noi investiții și crearea de locuri de muncă“, a declarat Nicolae Mihai, consilierul președintelui Horia Teodorescu.
Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt turiștii români și străini, dar și tur-operatorii de turism cărora li se oferă posibilitatea să își promoveze pachetele turistice prin materialele și publicațiile distribuite vizitatorilor. Prin înființarea Centrului de informare și promovare turistică, comuna Nufăru intră în circuitul turistic regional și național, potențialul turistic din zonă fiind în creștere în ultimii ani, ceea ce impunea înființarea de astfel de puncte în diverse comune din județ.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.