cluj napoca.jpeg
cluj napoca.jpeg

Rescrie articolul

Cei mai mulți oameni locuiesc acum la oraș, ceea ce face ca siguranța să reprezinte unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare când te decizi unde vrei să trăiești.

În funcție de acești factori, orașele primesc un scor de la 0 la 100. Raportul Numbeo este cu atât mai semnificativ cu cât puțin mai mult de jumătate din populația globului trăiește acum la oraș, iar, până în 2050, este de așteptat ca aproape 70% dintre oameni să locuiască în orașe, potrivit Ranking Royals, relatează Digi24.

Cluj-Napoca a obținut 77,7 de puncte din 100 și este momentan pe locul 22, fiind considerat un oraș mai sigur decât locuri precum Zagreb (locul 25), capitala Croației, orașele olandeze Eindhoven (locul 24) și Groningen (locul 26) și chiar și capitala Islandei, Reykjavik (locul 30).

Celelalte orașe românești din top 100 sunt Timișoara (locul 32), Brașov (locul 54), București (locul 67) și Iași (84). Capitala României a depășit la capitolul siguranței alte capitale europene importante precum Lisabona (locul 75), Madrid (locul 77), Amsterdam (locul 87), Oslo (locul 108) și Budapesta (locul 121). Capitala Rusiei, Moscova (scor: 63,3), s-a clasat pe locul 136 în topul celor mai sigure orașe din lume

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.