Circa 2 la sută dintre români ar fi avut deja COVID 19 – Cei mai mulți fără simptome
Rafila.jpg

Circa 400.000 de români ar fi trecut deja prin boala provocată de noul coronavirus asimptomatici potrivit președintelui Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila. Specialistul afirmă însă că procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că mulți bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici, la fel ca în cazul gripei, dar că autoritățile nu ascund numărul real de îmbălnăviri. „Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem nimic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat dacă a trecut vârful epidemiei, profesorul Rafila a spus nu trebuie exclusă o reapariție a virusului în anumite focare. „Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariție în anumite focare”, a spus Alexandru Rafila.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.