Un proiect derulat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu guvernul japonez va avea drept finalitate înființarea și operaționalizare a 60 de Centre de Excelență în liceele din România.
Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret”, unitate de elită a învățământului tulcean, a fost selectat în prima etapă a concursului liceelor care pot deveni Centre de Excelență în Tehnologia Informației (CETI). Dintre criteriile care au fost luate în calcul: desfășurarea unor activități de excelență în domeniul IT la nivelul anului școlar 2017-2018, existența profilului matematică-informatică, intensiv informatică și elevi cu rezultate la Olimpiada Națională de Informatică în ultimii 3 ani (premii/mențiuni la fazele naționale).
Etapa a II-a presupune o evaluare efectuată de o comisie națională (stabilită de MEN) în urma căreia vor fi selectate încă 13 centre la nivel național, din regiunile mai puțin dezvoltate, care obțin cele mai bune punctaje și respectă principiul conform căruia, în fiecare județ, nu pot fi mai mult de două centre.

Prin intermediul acestui proiect,  fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante și o tablă interactivă. Fiecare cadru didactic-resursă, format în cadrul programului de pregătire asigurat de către partenerul din Japonia, va asigura formarea a minimum 10 profesori la nivel local, pe structura cursului furnizat de către experții japonezi. Aceștia vor fi considerați, la rândul lor, persoane-resursă pentru activitatea centrului și pot realiza activități de pregătire cu propriii elevi, pe baza cunoștințelor asimilate în cadrul programului de instruire.
(Sursă foto: CDSH Tulcea)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.