Pregătire Matematică1 1024x683

Directoarea generală a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniţă, îi îndeamnă pe tineri să urmeze cursurile facultăţilor de construcţii şi susţine că salariile din domeniu sunt motivante.

Ioniţă a declarat, pentru AGERPRES, că România se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă specializată în domeniul construcţiilor şi că nevoia de personal calificat va persista în viitor.

„România are mare nevoie de constructori şi o să aibă nevoie şi peste 10 sau 20 de ani. Fiind o companie care gestionează proiecte mari, având personalul fluctuant, suntem în situaţia în care căutăm ingineri constructori, pentru că deschidem noi şantiere pe care avem nevoie de echipe de implementare a proiectelor. Avem nevoie şi de ingineri în zona proiectării, dar şi în zona avizării documentaţiilor tehnico-economice”, a afirmat directoarea generală a CNAIR.

Directoarea generală a companiei a amintit că la finele săptămânii trecute, în cadrul unei reuniuni organizate de Universitatea Bucureşti, s-a întâlnit cu tinerii indecişi încă în ceea ce priveşte cursurile pe care le vor urma şi a enumerat câteva din avantajele angajării în CNAIR.

„E un salariu bun, circa 1.000 de euro în mână. Apoi, este un loc în care poţi să înveţi multe. A proiecta sau a gestiona un proiect de infrastructură mare este o onoare. Lucrând cu oameni cu experienţă, poţi învăţa foarte multe din primii ani. Apoi, este satisfacţia lucrului care rămâne după tine. Când vei merge pe o şosea la care ai contribuit, te vei putea mândri cu acest lucru. Meseria de inginer constructor şi mai ales aceea de inginer constructor în domeniul drumurilor este una nobilă, zic eu”, a menţionat Mariana Ioniţă.

Compania şi-a propus să înfiinţeze un departament care să se ocupe de proiecte cu finanţări nerambursabile, astfel încât următoarele exerciţii financiare europene să fie mai bine pregătite.

Potrivit sursei, pentru proiectele europene aflate în derulare, CNAIR are asigurată în buget o sumă de 3 miliarde de lei pentru cofinanţare.

„Avem toate plăţile la zi către constructori şi există posibilitatea suplimentării fondurilor, dar totul depinde de modul în care se derulează lucrările”, a precizat directoarea generală a CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR au participat la finele săptămânii trecute, la Tulcea, la semnarea contractului pentru elaborarea documentaţiilor necesare execuţiei lucrărilor de amenajare a drumului expres Tulcea-Constanţa.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.