FOTO gândul.ro

Dunărea este afectată serios de secetă. Fluviul scade de la o zi la alta, iar nivelul apei pe sectorul navigabil este foarte scăzut.

Dunărea scade de la o zi la alta. Cota a ajuns la -78 cm la Giurgiu, -92 cm la Calafat, -116 cm la Cernavodă şi tot scade. Asta din cauza secetei care se agravează tot mai mult. Este afectat tot sectorul navigabil fluvial și problemele nu par să aibă rezolvare, deoarece necesită ajutor şi din partea bulgară, relatează observatornews.ro

La intrarea în țară la Baziaș, debitul Dunării ajunge in câteva zile la minimul istoric din 2013, adică sub 1900 de metri cubi pe secunda. Acestea sunt cote cu mult sub nivelul 0 de siguranţă pentru navigaţie, stabilit pentru fiecare port în parte.

Probleme de navigaţie în sudul ţării

Problemele sunt pe partea navigabilă, mai ales pe partea de Dunăre fluvială. Pe partea de Dunăre maritimă, adică de la Sulina până la Braila, nu există riscul ca navele să rămână cu burta pe nisip… deși există o insulă de nisip din mijlocul Dunării care apare când apa scade. Problemele sunt în porturile din sudul țării, pe partea de Dunăre fluvială.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.