Ministerul Agriculturii și cel al Mediului au adoptat un ordin privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului în Delta Dunării. Din acest motiv, începând cu data de 20 martie, este interzis pescuitul speciilor de șalău, biban și scrumbie. În ceea ce privește specia de știucă, aceasta poate fi capturată de pescarii recreativi/sportivi numai în sistemul „catch&release”. Prohibiția pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial în habitatele naturale și apele de frontieră românești va înceta pe data de 8 iunie.
De asemenea, pescuitul speciilor de rizeafcă și scrumbie este interzis în perioada 20 – 29 martie, inclusiv, de la Marea Neagră până la ceatal Chilia, în perioada 24 martie – 7 aprilie, inclusiv, pe sectorul Dunării de la ceatal Chilia până la Vadu Oii, în perioada 2 – 16 aprilie, inclusiv, de la Vadu Oii până la Chiciu și în perioada 11 – 28 aprilie, pescuitul scrumbiei și al rizeafcii este interzis de la Chiciu până la barajul Porțile de Fier II, inclusiv pe brațul Gogoșu al Dunării.
În perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei, folosind maximum două setci, în perioada 5 aprilie – 14 aprilie 2023 inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management și a Regulamentului Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Pescarii din Deltă pot prinde exemplare de știucă, începând cu data de 20 martie, însă doar prin metoda „catch&release”. Pescuitul recreativ/sportiv al speciilor de știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii, cu reținerea unui singur exemplar pe zi, dar nu mai mare de 3 kilograme, dintr-o singură specie.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.