Azi, la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc lansarea unui proiect al filialei tulcene ANTREC, finanţat de la bugetul judeţului, prin care a fost prezentat conţinutul viitorului Ghid Turistic al Culturii Gastronomice din Delta Dunării.

„Nu va fi o carte de bucate a zonei deltaice! Fac această precizare de la început pentru a nu se crea confuzie. Ghidul se doreşte să aducă în atenţia turiştilor partea culturală a zonei prin intermediul gastronomiei iar acest lucru se poate spune că a lipsit, din punctul nostru de vedere, Deltei Dunării. Altfel spus vom promova turismul prin intermediul gastronomiei din fiecare colţ al deltei, dar nu numai atât”, a precizat Silviu Gheorghe, preşedintele Asociaţiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) filiala Tulcea.

Potrivit iniţiatorilor, prin acest ghid se va face o prezentare a zonei Deltei Dunării în ansamblul şi a infrastruscturii turistice şi o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, cu istoricul acestora precum şi influenţele pe care le au datorită diferitelor etnii care alcătuiesc populaţia Deltei (ruşi,ucraineni, lipoveni, turci, tătari, romani s.a)
Se vor face şi prezentări ale obiectivelor gastronomice din Delta Dunării iar prin realizarea ghidului, care va cuprinde informaţii relevante dedicate special turistului interesat de specificitatea gastronomică a Deltei Dunării, se prognozează că o parte din cei care vor studia ghidul vor fi interesaţi de a alege destinaţia Deltei Dunării ca loc de relaxare, destindere şi degustare de produse gastronomice tradiţionale.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.