În cadrul programului „Școli conectate la comunitate“, Fundația „Noi Orizonturi“ a lansat proiectul la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale“ Tulcea.

Acesta se va derula în perioada aprilie – noiembrie 2017. Proiectul își propune dezvoltarea capacității a 30 de școlipilot de a se autoevalua și a-și proiecta dezvoltarea instituțională utilizând Standardele Internaționale de Calitate ale Școlilor Comunitare.
De asemenea, vor fi organizate 20 activități în care sunt implicați parteneri comunitari, 20 activități comune părinți-copii. În plus, vor avea loc două schimburi de „bune practici” pe componentele educaţiei incluzive cu două școli din mediul rural cu populație școlară multietnică.
Tot în cadrul proiectului vor fi realizate cel puțin 10 parteneriate cu instituții, ONG-uri din comunitate, 60 de pliante, 30 de mape, 15 afișe ale proiectului, cel puțin două comunicate de presă, un colț interetnic și un panou cu imagini ale activității, sub forma unui Market-place, respectiv un Jurnal de călătorie etc.
La conferința de lansare au participat reprezentanții partenerilor locali ai proiectului – Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Părinți Avantaje, Asociația Grupurilor Locale de Tineret, Comunitatea Rușilor Lipoveni România – Filiala Tulcea, Partida Romilor, Comunitatea Elenă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Centrul Județean de Resurse și Asistenta în Educație, Consiliul Județean Tulcea, Episcopia Ortodoxă Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret, Direcția de Asistență și Protecție Socială Agenția pentru Protecția Mediului, Școala Gimnazială Sarichioi, Primăria Sarichioi, Școala Gimnazială Sf. Gheorghe, Inspectoratul Școlar Tulcea.
Poate că prea mult timp sarcina cea mai grea a fost lăsată doar în grija profesorilor. Cunoscând greutăţile cu care se confruntă sistemul educaţional – riscul de abandon şcolar, analfabetismul funcţional, programa încărcată, lipsa de atractivitate a unor materii, greutăţile financiare ale familiilor din care provin elevii – şi alte componente ale societăţii trebuie să intervină pentru a conecta şcoala şi procesul educaţional la realităţile sistemului social“, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea Dumitru Mergeani, prezent la lansarea proiectului.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.