Două persoane din Tulcea, bănuite că ar fi sechestrat şi agresat sexual o minoră, sunt cercetate pentru trafic de persoane.
La data de 7 februarie a.c, Poliţia Municipiului Tulcea a fost sesizată, de o minoră de 16 ani, din municipiul Tulcea, cu privire la faptul că a fost lipsită de libertate în mod ilegal şi agresată sexual.
Din cercetări au rezultat indicii că, la data de 25 ianuarie a.c, aceasta ar fi fost sechestrată într-o locuinţă din municipiul Tulcea şi agresată sexual de două persoane, din Tulcea.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din Tulcea, un bărbat de 23 ani şi o femeie de 21 ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind bănuiţi de implicare în activitatea infracţională.
În urma extinderii cercetărilor ancheta a fost preluată de D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.
Ieri, Tribunalul Tulcea a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor două persoane.
Conform comunicatului D.I.I.C.O.T. , în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.I. și I.F., prin constrângere (folosind un cuţit pentru ameninţare, dar şi o bandă scotch pentru legarea membrelor) şi răpire, au recrutat o minoră în vârstă de 16 ani, internată într-un centru de plasament de pe raza municipiului Tulcea, din zona unui popas de pe raza comunei Horia, judeţul Tulcea.
Inculpaţii au transportat minora cu un autoturism și au adăpostit-o într-un apartament, în scopul exploatării şi, prin constrângere (ameninţări cu acte de violenţă, folosirea unui pistol cu bile şi a unui cuţit) şi lipsire de libertate în mod continuu, au legat-o cu un lanţ de un calorifer şi au obligat-o la practicarea prostituţiei.
Victima a întreţinut raporturi sexuale cu o singură persoană de sex masculin, la data de 03.02.2018, după ce în prealabil a fost îmbrăcată cu haine noi cumpărate de către inculpata I.F. şi vopsită la păr, iar inculpatul A.I. a întreprins demersuri pentru găsirea unor alţi clienţi, inclusiv cetăţeni vietnamezi, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale cu persoana vătămată.
În seara zilei de 06.02.2018, în jurul orei 23.00, profitând de lipsa inculpaţilor de la domiciliu, dar şi de lipsa de atenţie a unui martor ce trebuia să o supravegheze, victima a reuşit să escaladeze geamul de la bucătărie şi să fugă, cerând ajutorul unui taximetrist pentru a anunţa organele de poliţie.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate la locuinţa inculpatului A.I., dar şi asupra autoturismului acestuia, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes pentru cauză, folosite la comiterea faptei: un pistol cu bile marca WALTER, 401 bile de folosite ca muniţie pentru pistolul, un cuţit, 2 role de schotch cu diferite lăţimi, un cleşte tip patent metalic.

D.I.I.C.O.T. face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.