pacient cancer.jpg
pacient cancer.jpg

Patru spitale, două din România și două din Serbia, vor fi dotate cu aparatură pentru diagnosticul și tratarea cancerului, în cadrul unui program cu finanțare europeană de 5 milioane de euro.

Ministrul Dezvoltării Adrian Veștea și Daniel-Claudiu Maliţa, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, au semnat, luni, contractul de finanțare pentru proiectul „Together we can beat cancer”, finanțat prin Programul Interreg IPA România – Serbia 2021-2027.

„Prin finanțarea acestui proiect, vom contribui la îmbunătățirea accesului populației din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de calitate pentru diagnosticul precoce al cancerului, precum și la metode inovatoare de tratare”, a precizat ministrul Dezvoltării, transmite Mediafax.

Proiectul, în valoare de 4.999.311,44 de euro, își propune să doteze 4 spitale din aria programului cu echipamente medicale de ultimă generație și consumabile specifice pentru a detecta și trata eficient cancerul. Este vorba de (Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Centrul de îngrijire medicală Kladovo și Centrul de îngrijire medicală Veliko Gradiște.

De asemenea, vor fi înființate două centre oncologice în Timișoara și Kladovo și va fi creat un sistem de telemedicină pentru conectarea personalului medical cu pacienții și îmbunătățirea calității diagnosticului și tratamentului.

Prin proiect se va asigura și infrastructura tehnologică necesară pentru un sistem de formare de la distanță a personalului medical, fiind organizate și forumuri de discuții privind incidența, diagnosticul și tratamentul cancerului în aria programului.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.