Doi candidaţi cu media 10, alţi opt elevi cu câte o notă maximă, 90% dintre medii peste 8, medie generală 9,04. Toţi cei 30 de absolvenţi ai clasei a VIII-a de la Liceul „Grigore Moisil” înscrişi la Evaluarea națională au obținut rezultate care confirmă poziția școlii în ierarhia învățământului tulcean.
În ordinea mediilor obținute la acest examen urmează, la mai mult de un punct distanţă, Școala „Al. Ciucurencu” (7,87), Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” (medie 7,79), Şcoala „Elena Doamna” (7,64), Şcoala „Nifon Bălăşescu” (7,43) şi Şcoala „I. L. Caragiale” (media 7,42).
Din păcate, s-au înregistrat 31 de medii situate între 1 şi 2, cele mai multe obţinute de elevi care studiază în mediul rural.
Înainte de contestaţii, procentul de medii peste 5 la nivelul județului Tulcea este în jur de 70%, sub media națională comunicată de Ministerul Educației (73,5%).
Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.
(L.P.)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.