În perioada 8-13 iulie a.c. s-a desfășurat la Piatra Neamț etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, Tulcea fiind reprezentată de elevii Colegiului Dobrobean ”Spiru Haret” Tulcea.

În competiție strânsă cu alte 43 de echipaje, atât echipajul de la secțiunea ”începători” format din elevii Machedon Marina-Andreea, Stan Petruț și Duțu Adrian-Viorel, cât și echipajul de ”avansați” format din elevii Dumitru Andreea Ștefania, Petrencu Constantin și Stoian Petre au jucat meciurile turneului de dezbateri cu multă pasiune și seriozitate.

Echipajul de la secțiunea ”începători” a ajuns la performanța neașteptată de a juca finala mare a competiției, pe moțiunea ”Acest parlament ar restricționa și mai mult relatările în mass-media a detaliilor referitoare la actele de violență/terorism.”, având ca adversari elevi din județul Teleorman. Un meci jucat cu eleganță, inteligență și pasiune, care le-a adus elevilor spiriști … LOCUL II.

Elevul Petrencu Constantin a câștigat MENȚIUNE la categoria ”Cel mai bun vorbitor al turneului” la secțiunea ”avansați”, titlu câștigat și în ediția de anul trecut a olimpiadei, când a jucat pentru secțiunea ”începători”.

„Rezultatele elevilor Colegiului Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea, coordonați de doamnele profesoare Gabriela Baciu (secțiunea ”începători”) și Andreea Mihaela Pîrîu (secțiunea ”avansați”) ne oferă prilej de mândrie și apreciere pentru munca depusă în cadrul liceului, dar și în cadrul cercului de dezbateri din cadrul Palatului Copiilor Tulcea, precum și motiv de a încurja mișcarea de ”debate” în rândul tinerilor tulceni.”, ne-a transmis Marilena Peiciu, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.