Rescrie articolul

Un angajat al CNAIR, în vârstă de 58 de ani, ar fi murit de epuizare în timp ce desfășura activități de deszăpezire în județul Botoșani, potrivit unui comunicat al Sindicatului Drumarilor “Elie Radu”. Bărbatul, singurul deservent de autofreză al SDN Botoșani, și-a anunțat colegii că este foarte obosit și a cerut să se odihnească, fiind însoțit la cea mai apropiată secție de drumuri, unde s-a pus să doarmă. Din păcate, acesta nu s-a mai trezit.

Codul Roșu de vreme rea și drumurile blocate de nămeți îi ține în alertă maximă pe drumarii din județele afectate, dar și pe colegii lor din întreaga țară. În acest context, Sindicatul Drumarilor “Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcțiilor regionale și secțiilor locale de drumuri.

În comunicatul de presă, Sindicatul Drumarilor “Elie Radu” deplânge decesul muncitorului din cadrul SDN Botoșani și atrage atenția asupra efortului pe care îl depun zilnic angajații instituției. Sindicatul precizează că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri și secțiilor locale nu sunt mari în comparație cu personalul CNAIR Central, iar sporurile acordate sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente.

Potrivit sindicaliștilor, cu un salariu de aproximativ 3000 de lei, oamenii lucrează până la epuizare să asigure siguranța circulației pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată țara s-au alăturat colegilor din județele afectate de starea vremii, mâncând și odihnindu-se pe unde apucă, în condiții inumane.

Sindicatul Drumarilor “Elie Radu” atrage încă o dată atenția conducerii CNAIR că numărul insuficient al angajaților și lipsa utilajelor sunt o problemă majoră cu care drumarii din toată țara se confruntă.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.