Nu mai puţin de 69% dintre români consideră că ştirile şi informaţiile care denaturează realitatea sau chiar sunt false reprezintă un pericol pentru democraţie, iar 72% cred că sunt deseori întâlnite şi chiar reprezintă o problemă pentru România, indică un studiu Eurobarometru dat publicităţii miercuri, transmite Agerpres, citat de G4Media.

La nivel european proporţia celor care consideră că ştirile care denaturează realitatea sunt un pericol pentru democraţie este de 76%, 68% dintre cetăţenii UE cred că ştirile false sunt deseori întâlnite, iar 71% că acestea reprezintă o problemă la nivel naţional.

„Românii sunt conştienţi de încercările de a fi dezinformaţi şi manipulaţi în ceea ce citesc, gândesc şi, în cele din urmă, votează. Este foarte important în perspectiva viitoarelor alegeri europene din mai 2019, la care ne dorim să voteze cât mai mulţi români, în cunoştinţă de cauză, pe baza unor informaţii corecte”, a declarat Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, cu ocazia publicării Raportului naţional, parte a studiului Eurobarometru.

52% dintre cetăţenii români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, peste media la nivel european (43%). Românii rămân optimişti şi în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene (63%), peste media europeană de 58%.

Cea mai mare reuşită a Uniunii Europene este considerată de români libera circulaţie a cetăţenilor, bunurilor şi serviciilor în interiorul Uniunii, cu 4 puncte procentuale mai mult decât media europeană, respectiv 31%, faţă de 26% – media europeană.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.