Vă reamintim că vineri, 28 aprilie, la ora 10.00, în Piața Civică se desfășoară un exercițiu al forțelor de ordine. Tulcenii sunt rugați să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Nu va fi afectată desfășurarea activităților instituționale sau cetățenești și nu se vor impune restricții majore de circulație.
Scenariul intervenției este următorul: în urma desfășurării unei adunări publice neautorizate a CNS ‘Camaraderia’ în zona Portului Tulcea, grupuri de manifestanți se deplasează în Piața Tricolorului a municipiului Tulcea, unde încep busculade cu efectivele de jandarmi. O parte a manifestanților se delimitează într-o parte a pieței, manifestanții rămași în zona inițială a protestului devin violenți, incendiază mobilierul stradal, aruncă cu obiecte în direcția forțelor de ordine. Negocierile eșuează, comandantul acțiunii autorizează intervenția în forță pentru restabilirea stării de normalitate. Se izolează zona și se continuă cercetarea la fața locului de către poliția națională.
La acest exercițiu de antrenament (intitulat GALATIENSIS 17) participă jandarmi din cadrul Grupării de Mobile Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, împreună cu lucrători din Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Tulcea, Direcției Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale Tulcea, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Poliției Locale Tulcea.
(Foto: arhivă Jandarmeria Română)

 

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.