La fel ca în ultimii ani, cei mici sunt vedetele primelor două zile la Pelicam. Festivalul începe la Teatrul Jean Bart din Tulcea cu proiecții speciale adresate copiilor de la 4 până la 18 ani.

„Am dorit să aducem, pentru fiecare grupă de vârstă, câte un film aparte care s-a bucurat de succes internațional și este reprezentativ pentru tema festivalului nostru”, spune Corina Eredenta Moldovan-Florea, co-director al festivalului. “Ii așteptăm pe cei mici, fie însoțiți de cadrele didactice, fie împreună cu familia sau prietenii, să vină în număr la fel de mare ca în anii trecuti”, a completat ea.
Programul filmelor pentru copii Pelicam 2017:
Joi, 8 iunie: ora 09:30- Calup 5 desene animate scurte (42′), 5 povești captivante cu eroi din lumea copiilor din toată lumea: Coreea, Croația, Canada, Franța, Elveția. Recomandare: copii 4-6 ani. Ora 10:45Trăind cu lupii (52′) , un emoționant film documentar pentru copii cu vârsta între 10 și 14 ani, o producție Franța – România 2016. În munții Carpați trăiesc 3000 de lupi, cea mai mare populație din Europa. Cum se împacă păstorii cu aceste animale? Ora 12:00Țestoasa roșie (80′), nominalizat la Premiul Oscar 2016 pentru cea mai bună animație. Prin intermediul istoriei unui naufragiu pe o insulă tropicală populată de broaște țestoase, crabi și păsări, Țestoasa roșie trece prin toate marile etape ale vieții unei ființe umane. Recomandare: copii peste 7 ani și adolescenți. Ora 14:00Viața la țară (99′), Competiția Fresh Perspectives. Cooperativă, fermă și totodată resort ecoturistic, locul special din Ticino, Elveția, atrage an de an tineri care iubesc viața simplă, în natură. Film recomandat adolescenților. Ora 16:00Deșeuri armonioase (84′) urmărește povestea Orchestrei Reciclate. O orchestră creată din gunoi reciclat. Deșeuri armonioase este o poveste frumoasă despre puterea transformatoare a muzicii, care scoate în evidență două aspecte esențiale ale timpului nostru: sărăcia și poluarea. Recomandare: copii peste 10 ani.

Accesul la proiecțiile de filme este gratuit, în limita locurilor disponibile. Grupurile alcătuite din peste 6 membri sunt rugate să se înscrie, pentru rezervarea locurilor în sală, printr-un mail la adresa [email protected], în care să se specifice numele pe care se face rezervarea, numărul de spectatori, ziua și filmul.
Mai multe informații despre filme sunt disponibile pe site-ul Pelicam: http://www.pelicam.ro/programul-pelicam-2017.

(Foto: arhivă Pelicam)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.