În acest an, organizațiile neguvernamentale care au participat la selecția organizată de Primăria Tulcea vor primi peste 750.000 de lei pentru proiectele propuse.

Evaluarea dosarelor a fost făcută de experți externi, fiind punctate elementele cuprinse în Ghidul de finanțare. La licitație au participat 61 de ONG-uri care au prezentat proiecte sociale, culturale, sportive, de educație civică, de tineret sau pentru culte religioase (festivaluri, competiții sportive, apariții editoriale, acțiuni sociale și civice).
Au fost aprobate 38 dintre acestea, restul de 23 fiind respinse pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii de admitere (documentații incomplete, lipsa contribuției de 10% a organizației etc). Cei nemulțumiți au la dispoziție 3 zile pentru a formula contestații, după care lista va deveni definitivă.
Procedura de evaluare a dosarelor de către o firmă externă specializată a ridicat semne de întrebare, fiind primul an când comisia care acordă aceste finanțări nerambursabile nu este alcătuită din consilieri locali și funcționari ai primăriei, conform unei hotărâri a Consiliului municipal.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.