Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) verifică operatorii economici din satul Crişan, Delta Dunării, pentru a stabili şi alţi posibili vinovaţi de depozitarea necontrolată a deşeurilor pe malul canalului Sulina.

Purtătorul de cuvânt al GNM, Sorin Cârjan, a declarat marţi, pentru AGERPRES că societatea ai cărei angajaţi au aruncat deşeurile în apropierea rampei de transfer a staţiei de sortare a deşeurilor din satul Crişan poate plăti în următoarele 15 zile doar 25.000 de lei din amenda de 100.000 de lei aplicată de comisari, potrivit legislaţiei în vigoare.

„Controalele vor continua la agenţii economici din zona Crişan, pentru a identifica şi alţi posibili vinovaţi de depozitarea necontrolată de deşeuri. Aşteptăm de asemenea operatorul economic care efectuează transportul deşeurilor din Deltă, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra situaţiei şi pentru a preveni asemenea evenimente”, a mai spus reprezentantul GNM.

Cârjan a precizat că sancţiunea aplicată poate fi contestată în următoarele 15 zile.

Imagini cu mai mulţi saci cu deşeuri menajere au fost făcute publice luni pe o reţea de socializare, aceştia fiind la câţiva metri depărtare de locul amenajat pentru depozitare. Unii saci s-au rupt, iar deşeurile din ei au ajuns în Dunăre.

După publicarea imaginilor, sacii de gunoi au fost îndepărtaţi, iar rampa de transfer a deşeurilor a fost eliberată şi curăţată.

Din acest an, în judeţul Tulcea există un operator de preluare a deşeurilor din unităţile administrativ-teritoriale, inclusiv cele din Delta Dunării. Activitatea de preluare a resturilor menajere a fost realizată necorespunzător în rezervaţie până în 2020, multe primării încercând să rezolve singure această problemă, chiar dacă nu aveau autorizaţie pentru activitatea de preluare şi de transport a reziduurilor menajere. 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.