Jandarmeria a dat o amendă de 1.000 de lei din cauza versurilor vulgare și rasiste ale trapperului Gheboasa, după Untold.

Jandarmeria informează că, pe 6 august, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic, relatează Mediafax.

Două zile mai târziu, „a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională (…) constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru <proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora>”.

Totodată, a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.

Trapperul a stârnit mari controverse la Untold după ce a folosit versuri obscene, pe care mii de tineri le-au fredonat.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.