Astăzi s-a desfășurat conferința de presă ce a marcat o nouă etapă de progres în cadrul proiectului „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST. Proiectul este finanțat în cadrul Programului de Cooperare INTERREG EUROPE 2014-2020 (primul apel de proiecte), cu o perioadă de implementare de 54 luni.

Inițiativa se derulează în parteneriat cu Consiliul Provinciei Vest – Agder, Norvegia (aplicant principal), Autoritatea Regională din Castilla y Leon (Spania), Regiunea Molise (Italia), Agenţia de Dezvoltare Leartibai (Spania), Consiliul Comitatului Donegal (Irlanda) și are ca parteneri consultativi Universitatea Clue+ din Amsterdam (Olanda) și ONG Civilscape (Olanda).
La conferință au mai participat președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, vicepreședinții Dumitru Mergeani și George Luchici, precum și reprezentanți ai actorilor locali cu rol relevant pentru îndeplinirea scopului proiectului: UAT Municipiul Tulcea, Jurilovca, Sarichioi, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Sfântu Gheorghe, Sulina, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și, nu în ultimul rând, Asociația CERAHES Tulcea.
Este un proiect care implică o mare desfășurare de forțe, la nivel de țări, respectiv regiuni și comune precum și la nivel instituțional, ceea ce presupune automat o implicare semnificativă din partea noastră, ca partener. Ne bazăm, de asemenea, în cadrul acestui proiect, și pe actorii locali, în acest sens având o cooperare extrem de importantă cu autorități locale alături de care vom pregăti o serie de planuri de acțiune regionale, realizate pe baza unei abordări integrate. Vă felicit și vă urez succes în continuare!”, a declarat președintele Horia Teodorescu în deschiderea conferinței.
În cadrul expunerilor, a fost subliniată încă o dată necesitatea și importanța implementării acestui gen de proiecte, în speță, proiecte care vizează folosirea resurselor culturale într-un mod echilibrat care se pliază pe multiculturalitatea spațiului dobrogean.
Totodată, au fost diseminate informații generale privind cele doua studii elaborate in cadrul proiectului, anume „Strategia regională a stakeholderilor” și „Analiza teritorială a județului Tulcea”, acestea fiind rezultate concrete ale proiectului, elemente esențiale utilizate în etapele de implementare următoare.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.