Societatea Aquaserv continuă investițiile în înfrastructura de apă și apă uzată a județului Tulcea. Astăzi s-a dat startul unui nou proiect care se va derula cu Autoritatea de Management POIM 2014-2020 – Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și care vizează Tulcea, Măcin, Babadag, Isaccea, Sulina, Greci, Smârdan, Văcăreni, Chilia, Crișan, Caraorman, Maliuc, Sarichioi.

Costul total estimativ al investiției se ridică la peste 29 de milioane de euro pentru componenta „Apă“, respectiv la peste 41 de milioane de euro pentru componenta „Canalizare“.
În această etapă vorbim despre pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare.
Proiectul dispune de consultanță JASPERS (parteneriat de asistență tehnică între trei membri – Comisia Europeană, BEI și BERD, organism care oferă sprijin independent țărilor beneficiare pentru a le ajuta să pregătească proiecte majore de înaltă cofinanțate din două fonduri structurale și de investiții ale UE.
Reprezentantul acestuia, Doina Frant, a declarat: „Prin Acordul de Parteneriat, Guvernul României și-a propus și și-a asumat ca, indiferent de sursa de finanțare, în sectorul de apă să existe reguli comune. (…) În acest sens, trebuie să menționăm faptul că, atunci când vorbim despre gestionarea sistemului de apă și canalizare la nivelul județului Tulcea, documentul de referință este Master planul județului. Acesta este, însă, un document viu, care poate suferi modificări în cazul în care, prin studii de fezabilitate specifice, se identifică soluții mai profitabile de realizare a investițiilor propuse, altele decât cele stabilite inițial, prin Master plan“.
La rândul său, administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, a făcut apel la implicarea primarilor din comunele tulcene în aceste proiecte: „Extinderea unor investiții în localitățile județului Tulcea înseamnă enorm pentru nivelul de trai din acest colț al României și pentru cetățenii din județul nostru. Investițiile în apă și canalizare reprezintă o prioritate, iar autoritățile locale trebuie să înțeleagă faptul că beneficiul realizării acestor investiții este foarte mare comparativ cu anumite cheltuieli care apar“, a spus Vasile Strat.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.