Jandarmii, polițiștii și echipele medicale își vor testa capacitatea de reacție în cadrul unui exercițiu de antrenament.

Vineri, 28 aprilie, începând cu ora 10.00, în municipiul Tulcea se va desfășura exercițiul combinat, de comandament și cu forțe în teren, pentru asigurarea și restabilirea ordinii publice GALATIENSIS 17, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Național de Ordine și Siguranță Publică. Scopul acestuia este dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenția forțelor de ordine, în diferite situații.
Pentru a da un caracter realistic exercițiului de antrenament planificat, o parte din activitățile cuprinse în scenariu se vor desfășura în spațiul public, fără a afecta bună desfășurare activităților instituționale sau cetățenești și fără a impune restricții majore de circulație.
La acest exercițiu de antrenament, bazat pe scenarii adaptate după posibile situații reale, vor participa reprezentanți din cadrul Direcției Generale Management Operațional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Serviciului Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Tulcea, Direcției Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale Tulcea, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, precum și Poliției Locale Tulcea.
Cetățenii care se vor afla în zona desfășurării exercițiilor sunt rugați să nu intre în panică, să-și păstreze calmul și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.