Ora de Sibiu
Varstnici.jpg

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La ședință au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Klaus Iohannis a criticat documentul apărut în spațiul public elaborat de Institutul Matei Balș, care prevede măsura carantinării persoanelor peste 65 de ani.

„A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Cineva propunea o măsură aberantă. Cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie duse în anumite zone de carantină. Așa ceva nu se poate. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, nu venim cu astfel de măsuri totalitare.

Persoanelor în vârstă le spun clar. Stați liniștiți. Nu vă impune nimeni lucruri inumane.

Un institut nu poate veni cu un astfel de plan. Așa ceva este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri. Când va fi nevoie, vom veni și vă vom explica cum să vă protejati. În niciun caz statul nu va impune astfel de măsuri inumane, care nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Astfel de măsuri induc panica, iar panica e ultimul lucru de care avem nevoie „, a declarat șeful statului.

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor. Proiectul a generat reacții negative în rândul opiniei publice.  Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.