Delta Medicamente

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Tulcea a început procedura de achiziţie a cinci şalupe medicalizate, licitaţia fiind derulată de ministerul de resort, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Dumitru Vâlcu.

SAJ Tulcea este singurul serviciu de profil din România care deţine mijloace de transport pe apă pentru intervenţii de urgenţă, beneficiarii fiind locuitorii din comunităţile izolate aflate în Delta Dunării.

„Acum singurele două nave pe care le avem pot interveni şi în posibilele cazuri de coronavirus în Deltă. La acest capitol (nave medicalizate – n.r.), suntem deficitari, dar există o licitaţie pentru achiziţia a cinci şalupe. Din păcate, aceste achiziţii nu se fac ca cele pentru ambulanţele terestre. Cred că licitaţia se va încheia peste câteva luni”, a menţionat directorul SAJ Tulcea.

Vâlcu a mai spus că fondurile necesare achiziţiei şalupelor medicalizate sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii şi că, după ce vor intra în posesia SAJ, ele vor fi repartizate comunităţilor din Deltă.

„În perspectivă, intervenţia medicală de urgenţă s-ar putea realiza într-o oră şi jumătate în orice punct al Deltei, în lipsa unui elicopter”, a precizat directorul Vâlcu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, Centrul de primire urgenţe din Sulina a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea deţine o şalupă care poate fi folosită în situaţii de urgenţă. Parcul SAJ Tulcea numără cinci şalupe, dar trei dintre ele sunt neutilizabile.

În comunităţile izolate de ape din Delta Dunării locuiesc aproape 10.000 de persoane.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.