Conform calendarului prevăzut de lege și anunțat de primărie, s-a definitivat lista proiectelor finanțate din bugetul municipiului Tulcea. Au fost depuse 11 contestații, dintre care 9 au fost admise. Noile punctaje însă răstoarnă ordinea inițială a întregii liste: unii dintre contestatari au primit bani mai mulți, altora li s-a tăiat din suma alocată la evaluarea inițială.
Astfel, două organizații respinse inițial de la finanțare (Asociaţia Comunităţii Tinerilor Eleni Tulcea cu proiectul Etnic mobil – eleni în Elada și ACS ProExplorer Outdoor cu proiectul Tulcea Pro ciclism) au fost admise la reevaluare și vor primi pentru activitățile lor 42.000 lei, respectiv 14.000 lei.
Cel mai mare număr de proiecte a fost depus la secțiunea Cultură, astfel că finanțările s-au obținut cu un punctaj mare față de restul domeniilor. În urma reevaluării proiectelor culturale cu rezultate contestate de aplicanții nemulțumiți, Festivalul Dichis’n’Blues al Asociației „În Exil” va primi 48.000 lei (cu 6000 lei mai mult decât inițial), dar Festivalul de film Pelicam a fost depunctat și a pierdut 6000 lei (de la 54.000 la 48.000 lei).
Marele perdant este însă Asociația Metropolis, care a depus două proiecte (Festival de fim și Caravană cinema) pentru care primise la prima evaluare câte 36.000 lei. În urma contestațiilor punctajele au rămas aceleași (80), dar organizația a fost devansată pe listă de Asociația tinerilor eleni (81 de puncte). De aceea va primi o finanțare de 17.895 lei pentru doar unul dintre proiecte, la alegere.
Alte două proiecte culturale cu rezultate contestate de persoanele fizice aplicante au devenit eligibile la reevaluare, adică au trecut pragul de minim 60 de puncte, dar nu vor primi bani pentru că punctajul este mult prea mic pentru a se putea încadra în bugetul alocat acestor finanțări.
Comisia pentru soluționarea contestațiilor a fost alcătuită din viceprimarul municipiului Andaluzia Luca (președinte), Niculina Corsei și Ariadna Purice (membri).
(L.P.)

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.