Primăria municipiului Tulcea a recepţionat, joi, lucrările de consolidare a patru scări de blocuri din oraş cu risc seismic ridicat, lucrări care au început în urmă cu aproape 11 ani.

Proiectul de consolidare a blocurilor I3 şi I4, ambele cu câte două scări, a început în anul 2010, după ce preşedintele asociaţiei de proprietari, Nicolae Barbu, a ajuns chiar şi la Bucureşti pentru ca autoritatea locală să primească prin intermediul Consiliului Judeţean fondurile necesare consolidării, anunță Agerpres.

„Cei de la Consiliul Judeţean ne tot spuneau că nu vin banii de la Guvern pentru consolidarea blocurilor şi am ajuns şi la Bucureşti. Aşa am mai deschis nişte uşi pe acolo”, a declarat, Nicolae Barbu.

Lucrările de consolidare a celor 60 de apartamente s-au încheiat în trei ani, însă firma de construcţii a intrat în insolvenţă şi nu a mai realizat paratrăsnetul pe unul dintre blocuri, element de siguranţă a construcţiei, aşa încât recepţia lucrărilor nu a putut fi realizată până joi.

„Noi am terminat lucrarea prin montajul paratrăsnetului şi a instalaţiei aferente. Nu a fost o lucrare dificilă şi a durat doar câteva zile”, a menţionat managerul firmei care a încheiat lucrarea, Adrian Gurei.

La recepţia lucrărilor a participat şi directorul firmei care a intrat în insolvenţă în timpul investiţiei, Filip Gurei, care a precizat că situaţia firmei nu are nicio legătură lucrările derulate la cele două firme.

Pentru consolidarea celor două blocuri cu risc seismic ridicat, Primăria municipiului Tulcea a plătit peste 3,1 milioane de lei, inclusiv TVA, banii alocaţi de la bugetul statului urmând să fie recuperaţi de la proprietarii apartamentelor.

„Pentru apartamentul pe care-l am, cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, trebuie să plătesc 43.000 de lei pentru consolidare. O să am vreo 30 de ani rate lunare de 100 de lei. Nu este mult. Dar persoanele cu venituri mici nu vor plăti”, a precizat Nicolae Barbu.

Potrivit datelor furnizate de autorităţile locale în urmă cu 11 ani, în municipiu existau şapte clădiri cu risc seismic ridicat, alte şapte fiind în Sulina, Isaccea şi Măcin.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.