S-a încheiat cea de-a doua sesiune din acest an a concursului pentru funcțiile de director și director-adjunct de școli.

După susținerea probei scrise, a urmat cea de evaluare a ofertei manageriale și a CV-ului candidaților. Toți candidații din prima serie afișată care au obținut punctajul minim necesar la proba scrisă și au participat la ultima etapă a concursului au primit ADMIS pentru ocuparea funcției (o singură excepție, prin neprezentare).
La câteva școli însă, sunt câte doi candidați admiși pentru aceeași funcție de director, iar postul îl va primi, evident, cel cu punctaj mai mare. În această situație se află Școala „Alexandru Ciucurencu” din municipiu: actualul director cu delegație, prof. Nela Mitrea, a obținut un punctaj mai mic (141,050) față de fostul director, prof. Nicoleta Partebună (142,550). Diferența vine din evaluarea CV-ului, probă la care prof. Partebună are aproape 4 puncte în plus față de contracandidata sa. Trebuie spus că cele două cadre didactice au participat și la examenul de ocupare a acestui post organizat în iarna trecută, dar niciuna nu a obținut punctajul necesar numirii.
Tot „doi pe loc”, ambii admiși, sunt și la școlile din Mihai Bravu și Hamcearca, precum și la Școala gimnazială nr. 12 din municipiu, doar că diferențele de punctaj sunt mai mari decât la „Ciucurencu”.
Urmează și depunerea ultimelor contestații (termenul este de 48 de ore de la data afișării, rezultatele au fost anunțate pe rând, funcție de programarea la interviu), după care noii directori desemnați prin concurs vor primi mandatul pe 4 ani și vor semna cele două contracte – financiar și de management – pe baza cărora vor conduce unitatea școlară.
Actualizare 25 iulie. Rezultatele finale afișate: 43 de candidați rămași în concurs până la final, 37 admiși, 6 respinși sau neprezentați.
Loredana Prisada
(Foto: site Școala nr. 10)

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.