Sursă foto: Luisiana Bîgea / AgerPress

Vineri, 3 aprilie 2020, un transport de 40.000 de măşti de protecţie donate de Municipalitatea Suzhou, China a ajuns la Tulcea.

Ele vor fi distribuite cu prioritate către personalul medical şi cei implicaţi în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, respectiv Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea. De asemenea, o parte merg şi către instituţiile direct subordonate Consiliului Judeţean Tulcea, scrie Agerpres.

„Mulţumesc prietenilor chinezi pentru acest ajutor, respectiv Municipalităţii Suzhou şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România. Nu este un gest întâmplător, el se înscrie în linia relaţiilor de prietenie şi cooperare care ne leagă. De când Suzhou şi Tulcea au devenit oraşe înfrăţite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiţionale chineze, agriculturii.

În toată această perioadă de criză am menţinut legătura cu Ambasada Chinei, care şi-a manifestat tot sprijinul în ceea ce priveşte venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce priveşte efectuarea analizelor pentru Covid 19, dar şi în ceea ce priveşte identificarea unor furnizori pentru echipamente medicale specifice, ştiute fiind greutăţile pe care le întâmpinăm în această perioadă în achiziţionarea acestor echipamente. Pentru toate acestea nu pot decât să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor ambasadei, în special Excelenţei Sale doamna ambasador Jiang Yu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.