Avocatul liberal, de sorginte politică PDL, l-a bătut pe Bălan cu un scor de 99 la 85 de voturi.

Astăzi s-a desfășurat şedinţa Comitetului de Coordonare Local în cadrul căruia s-a ales Biroul Politic al Partidului Național Liberal, organizația municipală Tulcea.
Au candidat pentru șefia organizației Michael Gudu și Daniel Bălan (președinte interimar), fiecare dintre ei cu echipa care urmează să formeze BPL Tulcea.
Dintre cei 189 participanți la adunare, M. Gudu a fost votat de 99 liberali, iar D. Bălan a reușit să adune 85 voturi.Cinci voturi au fost anulate.
Mesajul noului președinte în campania de alegeri interne a fost unul de unitate a organizaţiei,
“împreună să redăm încrederea partidului în propriile forțe, pentru a recâștiga urmatoarele bătălii electorale cu PSD, în așa fel încât să ne luam o revanșă onorabilă la Tulcea”.
PNL a trecut în ultima perioadă prin tensiuni interne generate atât de pierderea alegerilor de anul trecut, cât şi de încercările de a da coerenţă unei organizaţii cu membri veniţi din cele două partide (PDL şi vechii liberali). Unificarea celor două formaţiuni n-a adus la Tulcea mai multă forţă liberalilor, ba dimpotrivă: preşedintele Octavian Popa a migrat către către ALDE, nemulţumit că şi-a pierdut poziţia de preşedinte, Constantin Hogea nu a putut candida la Primărie din partea partidului pentru că nu corespundea codului de integritate impus de Bucureşti, Ştefana Zibileanu a pierdut alegerile şi s-a distanţat de organizaţie. Prin urmare, aceste alegeri ar trebui să fie un punct de plecare într-o construcţie revitalizată a filialei.
Bătălia finală se va da peste o săptămână, la alegerile în organizaţia judeţeană. Pentru poziţia de preşedinte se vor înfrunta Ilie Ştefan şi Nicolae Chichi. Trebuie spus că noul şef al municipalei PNL îl susţine pe primarul de Luncaviţa, Ilie Ştefan, ceea ce îi sporeşte acestuia şansele de câştig, dar nu trebuie neglijate nici fief-urile pe care fiecare dintre candidaţi le are în organizaţiile comunale.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.