Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu s-a accidentat în setul al treilea al partidei cu Elina Svitolina, în al doilea tur al turneului de la Montreal. Românca a părăsit terenul într-un scaun cu rotile.
Românca a returnat o minge, dar a călcat strâmb şi s-a prăbuşit la marginea terenului de joc. Ucraineanca a asistat şocată la scenele care se petreceau chiar la picioarele ei.
În meciul cu numărul 108 în acest sezon, Mihaela Buzărnescu a avut un ghinion uriaş, chiar în momentul în care revenise incredibil.

În setul al treilea, la 4-3 pentru Svitolina, piciorul româncei a cedat după ce a călcat greşit. Sportiva a început să urle de durere şi nu s-a mai putut ridica de la sol, imediat lângă ea venind arbitrul de scaun şi adversara.

La scurt timp, echipa medicală a intervenit şi a început să-i îngrijească piciorul afectat. Au urmat minute întregi în care Mihaela a suferit pe teren şi în care nu s-a putut ridica.
În cele din urmă, a fost transportată în afara arenei într-un scaun cu rotile şi cu piciorul bandajat.
Jucătoarea de tenis din ţara noastră era pe val şi lupta pentru o nouă înfrângere pe care i-o putea administra Svitolinei. În meciul de la Montreal, Mihaela Buzărnescu a pierdut primul set, dar a revenit incredibil în cel de-al doilea, unde a câştigat în tie-break. Totuşi, totul s-a rupt la 4-3 pentru Svitolina, care merge mai departe la turneul canadian.

„E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creştea şi se înroşea”. Svitolina a dat detalii despre minutele de groază prin care a trecut Buzărnescu

În seara în care Mihaela Buzărnescu a suferit o accidentare teribilă, adversara ei, ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, 5 WTA) a trecut, de asemenea, prin momente dificile. Martoră la căzătura care a provocat abandonul româncei, Elina a vorbit, la finalul meciului, despre clipele teribile în care a fost implicată.
În momentul în care „Miki” s-a prăbuşit pe teren şi a început să urle de durere, Svitolina a fost prima care i-a sărit în ajutor, aducând cu ea o pungă de gheaţă. A fost tot ce a putut face jucătoarea din Ucraina: „Îmi este foarte greu să văd jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare rapidă. Rămâi puternică!”, a scris Elina, pe twitter, la câteva minute de la terminarea meciului care a dus-o în turul al treilea de la Rogers Cup într-un mod nedorit.

Twitter Ads info and privacy
Fix înaintea game-ului al şaptelea, Buzărnescu a chemat-o pe arbitra de scaun pentru a verifica dacă se poate juca, în condiţiile în care stropii de ploaie îşi făcuseră apariţia, dar Svitolina nu crede că acest detaliu a fost hotărâtor pentru accidentarea lui Miki: „A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condiţiilor terenului s-a accidentat. Şi-a sucit glezna, nu a alunecat”, a mai spus ucraineanca, înainte să detalieze minutele de groază pentru jucătoarea noastră: „Am fost şocată să o văd cu asemenea dureri. Nu ştiam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creştea şi se înroşea”.

„Premoniţia” lui Miki
Probabil cel mai frustrant lucru pentru Mihaela Buzărnescu e că accidentarea putea fi evitată, dacă arbitra de scaun o asculta. Înainte să repună mingea în joc în game-ul al şaptelea al setului decisiv, românca s-a plâns că stropii de ploaie căzuţi la Montreal au transformat suprafaţa de joc în una alunecoasă, mai ales în zona liniei de fund şi a marcajelor cu numele turneului. Oficialul partidei a coborât din scaun, a verificat cele spuse de Miki, dar a concluzionat că sănătatea jucătoarelor nu e pusă în pericol din cauza condiţiilor de joc şi a decis că nu e nevoie ca meciul să fie întrerupt.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.