Proaspăt învestit în funcția de ministru al Finanțelor, senatorul de Tulcea Eugen Teodorovici spune că deocamdată doar s-a amânat termenul de depunere al Declarației fiscale 600, cea care a adus confuzia și nemulțumirea contribuabililor vizați.
În conferința de presă organizată la Tulcea (conform promisiunii) în această nouă calitate, ministrul a declarat: „Chiar mai devreme am avut o întâlnire cu reprezentanții Direcției de Finanțe și am văzut că la sediul instituției este pus un afiș pe care scrie clar că formularul în cauză a fost amânat, astfel că cei vizați nu sunt obligați să îl depună.”
Eugen Teodorovici a afirmat că până la 15 aprilie, dată până la care se prorogă termenul de depunere, se va discuta o formulă mai simplificată a acestor proceduri.
Noul ministru a declarat în repetate rânduri că este necesară debirocratizarea sistemului fiscal, și își propune acest lucru ca obiectiv prioritar al mandatului său.  „Dacă vă veți uita la alte țări din Europa, veți constata că din punct de vedere fiscal situația la noi este cu mult mai bună. Problema sistemului nostru însă este birocrația”, a mai spus Teodorovici.
Un alt subiect în discuție a fost construirea podului de la Brăila, amplă lucrare despre care ministrul de Finanțe a afirmat că va demara în acest an, cu faza de proiectare. La rândul său, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a identificat principalele teme de rezolvat în acest sens: „Am solicitat domnului ministru susținere pentru rezolvarea, la nivelul Guvernului, a unor probleme esențiale. În primul rând, se impune grăbirea procedurilor de expropriere, iar în al doilea rând – descărcarea arheologică ce trebuie făcută acum, în faza de proiectare, pentru a economisi timp”, a spus președintele CJT.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.