4daysweek 2.jpg
4daysweek 2.jpg

Rescrie articolul

Părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă, prevede un proiect pe care PNL îl depune în Parlament. De asemenea, liberalii susțin reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru sugari și pentru scaunele auto pentru copii.

„O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinților cu copii cu vârsta de până la opt ani și care muncesc la stat sau privat. Așa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul țintit este identificarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Acești părinți vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, spune președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, transmite Mediafax.

Ea mai spune că liberalii vor propune și reducerea TVA pentru produsele pentru sugari, respectiv pentru lapte praf, scutece și șervețele, dar și pentru scaunele auto pentru copii.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.