ahr0chm6ly9uzxdzd2vlay5yby9zdg9yywdll3n0b3jhz2uvbwvkawevmjaymy9nyxjjac85ztlmmdc4ngiwytk4zjdmndcxyznlnzmxzwq3nwfkoc5qcgc.jpg
ahr0chm6ly9uzxdzd2vlay5yby9zdg9yywdll3n0b3jhz2uvbwvkawevmjaymy9nyxjjac85ztlmmdc4ngiwytk4zjdmndcxyznlnzmxzwq3nwfkoc5qcgc.jpg

Un exercițiu militar de evacuare a populației din zona fluvială Tulcea, numit Sea Shield 2023, a avut loc la ora 10:00. Exercițiul a durat două ore și nu a implicat locuitorii Deltei Dunării.

Scopul exercițiului multinațional a fost dezvoltarea deprinderilor militarilor și personalului din instituțiile implicate în gestionarea unor situații similare. Un detașament de studenți ai Forțelor Navale a jucat rolul populației evacuate. La exercițiu au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și lucrători ai Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea. Sea Shield 2023 a reunit aproximativ 3.400 de militari din 13 state aliate și partenere.

Exercițiul s-a desfășurat pe Marea Neagră, pe Dunăre, în Delta și în zona costieră. Printre țările participante s-au numărat Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.