FOTO Garda de coasta

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a decis, luni, ridicarea restricţiilor de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării impuse la începutul lunii martie, din cauza războiului din Ucraina, astfel încât navele fluviale şi ambarcaţiunile mici îşi pot relua cursele pe timpul zilei.

Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor primite din partea autorităţilor locale care au semnalat faptul că nu au posibilitatea asigurării transportului regulat de călători între braţul Sulina şi localităţile situate în extremitatea nord-estică a Deltei.

Circulaţia navelor fluviale şi a bărcilor de agrement este interzisă în continuare pe timpul nopţii, potrivit Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, relatează Agerpres.

La finele săptămânii trecute, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, reprezentantul PNL, Nicolae Chichi, a semnalat faptul că aprovizionarea populaţiei din Periprava se face foarte dificil din cauza lipsei unui transport regulat între Sulina şi satul Periprava, drumul din zonă fiind neamenajat.

La începutul lunii martie, autorităţile au decis interzicerea circulaţiei în apele teritoriale româneşti ale braţului Chilia al Dunării, pentru a preveni orice eveniment în care ar putea fi implicate nave, având în vedere faptul că o unitate militară din apropierea oraşului ucrainean Ismail a fost bombardată.

La finalul aceleiaşi luni, autorităţile tulcene au revenit asupra deciziei şi le-au permis pescarilor să-şi desfăşoare activitatea pe braţul Chilia al Dunării, pe timpul zilei.

De asemenea, Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a aprobat, punctual, mai multe cereri primite din partea unor societăţi private de pe braţul Chilia al Dunării care au avut nevoie de transport naval, astfel încât activitatea economică a acestora să fie afectată mai puţin.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.