tichete de vacanta.png
tichete de vacanta.png

Voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat. Tichetele au valoarea totală de 1.450 de lei, a anunțat Ministerul Finanțelor.

Odată ce voucherele de la angajator sunt primite, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Apoi, acesta verifică dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește cu cu cardul. Valoarea totală este de 1450 de lei.

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Totodată, trebuie să știm că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a afirmat că România este o destinaţie turistică rezilientă și că reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru cei din sectorul bugetar a fost cea mai bună decizie. Obiectivul a fost încurajarea românilor să îşi (re)descopere ţara.

Cifra cea mai bună este cea care arată că fluxul turiştilor români din unităţile de cazare din decembrie 2022 a fost aproape la acelaşi nivel cu cea din decembrie 2019, chiar dacă nu a fost zăpadă, diferenţa fiind de mai puţin de 1%.

Ai aflat că voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat, au valoarea totală de 1.450 de lei și au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii. De asemenea, vânzarea lor este interzisă și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Ministerul Turismului consideră că România este o destinaţie turistică rezilientă și că reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru cei din sectorul bugetar a fost cea mai bună decizie.

Sursa

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.