Ora de Sibiu
Ludovic Orban.png

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, deocamdată, după data de 15 mai este sigur că vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse persoanelor, dar, a adăugat el, în anumite condiţii.

„Deocamdată, e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume vor fi ridicate restricţiile de circulaţie. Adică, românii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere, nu vor mai fi obligaţi să iasă din case numai pentru motivele care au fost în ordonanţele militare, vor putea să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulţimi. Adică, în spaţiul public să nu fie mai mult de 3 persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul fizic „, a afirmat Orban după ce a vizitat Institutul „Cantacuzino”.

Premierul a adăugat că, în ceea ce priveşte reluarea activităţilor economice unde au fost impuse restricţii, guvernanţii efectuează analize pe fiecare domeniu.

„În funcţie de această analiză, se va lua o decizie când se va renunţa la restricţia respectivă, deocamdată nu s-a anunţat nimic. Ce v-am spus este că suntem în analiză, că pregătim un plan, că vom anunţa orice ridicare de restricţii cu o perioadă de timp înainte şi că fiecare ridicare de restricţie va fi însoţită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate, după momentul ridicării restricţiei respective „, a mai afirmat Orban.

[This post contains video, click to play]

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.